opc_loader

                                                 

Anker-muur- anker, Antiek - wandanker- balkenanker

Artikelnr: Muur anker-Kruis-roest-DS-A-296
45,00
Artikelnummers
EAN:
9502163498577
Beschrijving

Anker-muur- anker, Antiek - wandanker- balkenanker.

 

Als een antiek gemaakt gording anker - volgens het historische model -

Het historische muuranker pakte de trekkrachten op die achter de muur in het gebouw waren. Een dergelijk muuranker is de verbinding tussen twee elementen: de balk die met de muur verbonden moet worden en de rafteranker, als een verbinding van de muur met de balk die in de diepte van het gebouw loopt.
In het verleden werden deze ornamenten door middel van een schroefdraad aan de steunende eikenbundels verbonden en buiten op de metselwerk geplaatst.

Vandaag dienen deze ankers als decoratief ornament voor een stijlvolle losmaak van de metselwerk - als een verband tussen muurdecoratie en functie!
Gemaakt van gietijzer, dit muuranker heeft een roosterpatina. Na het poetsen van het oppervlak kun je het anker verven met standaardverf.

Verdere ankers voor plafondbundels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, dus er is een geschikt muuranker in onze winkel voor elke stylepoche en elk gebouwtype.


Leveringsomvang: 1 muuranker, anker voor plafondbundels, "kruis"
Materiaal: Gietijzeren natuurlijk, onbehandeld


Maten: Hoogte 35,5 cm x Breedte 25 cm

Gewicht: ca. 4,5 kg

 

Tags: truss, ankers voor daklijsten, ijzeren ankers, metselwerk historische restauratie, muur, tuinmuur, aansluitende eikenhouten balken, anker ornament, purlin oude gebouwen, antieke bouwmaterialen

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: