opc_loader

                                                 

Beeld Atlas, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg.

Artikelnr: atlasbeeldterraold-NC-36
67,50
Artikelnummers
EAN:
7428474783091
Beschrijving

Beeld Atlas, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg.

Volgens verhalen zou het een titaan zijn geweest die als straf het heelal moest dragen. Vele bekende mythologische figuren zouden hem zijn tegengekomen zoals Herakles en Perseus.

Bij zijn ontmoeting met Herakles (die bezig was met de twaalf werken) moest Atlas een paar gouden appels uit de tuin van zijn dochters. Herakles zou dan voor hem de hemel dragen. Maar Atlas was wel zo slim om de taak niet meer over te nemen, Herakles was echter slimmer en door een list droeg Atlas het heelal weer.

Zijn ontmoeting met Perseus was in zijn voordeel. Die had net Medusa onthoofd en op verzoek van Atlas liet Perseus Medusa in de ogen van Atlas kijken, zodat die niet meer de last hoefde te dragen (figuurlijk dan).

Levering: 1 x beeld Atlas, poly-brons kleur.

Maten circa: hoog 43 cm x diep 18 cm x breed 16 cm

Gewicht is circa 4 Kg.

ATTENTIE: DEZE BEELDEN KUNNEN NIET VIA UPS-KIALA WORDEN VERZONDEN DIT IS DAN OP EIGEN RISICO, WANT ER KOMT VOOR 99% SCHADE AAN UW PRODUCT!!!!

ATTENTIE: Dit beeld is niet echt geschikt om via pakketdienst te verzenden dit i.v.m. transsportschade, levering in overleg, bel of mail ons eerst even!!!

TAGS: Atlas beeld, Griekse Mythologie, beelden, polystone, polystein beeld, handgemaakt beeld, atlas, beelden, etc.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: