opc_loader

                                                 

Een zwaard van de tempeliers, leuk decoratief object!

Artikelnr: Zwaard-tempeliers-MC-161-SW-176
129,50
Beschrijving

Een zwaard van de tempeliers, leuk decoratief object!

Dit is een decoratief object die leuk aan de wand staat! Dit zwaard heeft het thema van de tempeliers die toch een vrij grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis, hierbij wat toelichting bij de tempeliers: 

De Orde van de Tempeliers of Tempelorde (Orde van de Arme Ridders van Christus en de Tempel van Salomo) was een christelijke kruisridderorde die ten tijde van de kruistochten als klein onderdeel van de kruisvaarderslegers een Heilige Oorlog tegen de moslims voerde in het Heilige Land. Ze waren gestructureerd als een monikkenorde naar het model van de cisterciënzers en zowel monastiek als militair actief. De orde is ontstaan uit een broederschap van vooral Franse kruisvaarders, waarvan ten minste Hugo van Payns en de Vlaamse edelman Godfried van Sint-Omaars deel uitmaakten. De broederschap legde rond 1118 de klassieke monastieke beloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid af ten overstaan van de Latijnse patriarch van Jeruzalem. De orde werd vervolgens officieel erkend door deKatholieke kerk in 1129 en bleef bijna 200 jaar bestaan. De Tempeliers werden uiteindelijk zo machtig en rijk, dat de Franse koning Filips de Schone er alles aan deed om van hen af te komen.

De broederschap bestond aanvankelijk uit een kleine groep ridders die het plan had opgevat om de pelgrims in Palestina te beschermen. De pelgrims werden tijdens hun tochten door het Heilige Land, van de ene naar de andere door kruisvaarders beschermde plaats, regelmatig slachtoffer van overvallen door autochtonen van het platteland.

Zoals u kunt lezen zit er veel geschiedenis achter de tempeliers en dat maakt dit product maar al te leuker en interessanter! Het blad is gemaakt van staal!

Leveringsomvang: 1 zwaard gelevrd in rood of grijs

Afmetingen circa: lengte 85,5 cm x breedte 14 cm.

Gewicht circa: 2 kg.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: