opc_loader

                                                 

Set Seèvres vazen, porseleinen decoratieve en antieke vazen

Artikelnr: Set-Sèvres-vazen-J
1.999,00
Beschrijving

Set Sèvres vazen, porseleinen decoratieve en antieke vazen.

Een prachtige set antieke Sèvres vazen! De porseleinen vazen met mooie tekeningen zijn in iedere ambiance een eye-catcher en ideale toevoeging! 

Op de vazen staat een keurmerk die erop wijzen dat de vazen van tussen 1793 en 1804 zijn. Apart en bijzonder!

Het verhaal achter Sèvres:

''Eens, in het pittoreske stadje Sèvres aan de rand van Parijs, bloeide een traditie van vakmanschap die de wereld verbaasde. Het was de 18e eeuw, en de koninklijke porseleinfabriek van Sèvres stond op het punt om zijn stempel te drukken op de kunstwereld.

In een bescheiden atelier werkte een begaafde pottenbakker genaamd Étienne. Zijn handen waren doordrenkt met de geheimen van het vak, en zijn creaties werden gezien als meesterwerken. Étienne had een bijzondere fascinatie voor vazen - niet zomaar vazen, maar kunstwerken die zouden schitteren in de paleizen van koningen en koninginnen.

Op een dag, terwijl Étienne met klei werkte, zag hij een visioen van een prachtige vaas met delicate details en rijke kleuren. De inspiratie stroomde als een rivier door zijn ziel, en hij besloot dat dit zijn meesterwerk zou worden - een vaas die de eeuwen zou overstijgen.

Maanden gingen voorbij, en Étienne werkte onvermoeibaar aan zijn creatie. Hij mengde kleuren als een schilder, vormde de klei met de precisie van een beeldhouwer en bakende de contouren af met de finesse van een edelsmid. Toen eindelijk de vaas uit de oven tevoorschijn kwam, was het alsof de goden zelf hun zegen hadden gegeven.

De vaas was een meesterwerk van Sèvres porselein, met gedetailleerde schilderingen van mythologische scènes en weelderige gouden accenten. Het was een waar kunstwerk dat de ziel van Étienne weerspiegelde. De koninklijke hoven van Europa hoorden al snel van dit meesterwerk en stonden te popelen om het te verwerven.

De vaas reisde door vorstelijke zalen, verlichtte paleizen met zijn aanwezigheid en werd een symbool van de pracht van Sèvres porselein. Maar Étienne was niet tevreden. Hij wilde meer scheppen, meer betoverende vazen die de wereld zouden verblinden.

Generaties gingen voorbij, en de traditie van het vervaardigen van Sèvres vazen bloeide voort. Elk stuk vertelde een verhaal, elk ontwerp was doordrenkt met de geest van de ambachtslieden die het hadden gemaakt. Sèvres vazen werden niet alleen kunstvoorwerpen; ze waren tijdloze getuigenissen van vakmanschap en creativiteit.

En zo werden Sèvres vazen niet alleen bewonderd in hun tijd, maar ook in de eeuwen die volgden. Ze reisden door de geschiedenis als stille getuigen van de passie en toewijding van de pottenbakkers die ze vormgaven. Hun verhalen bleven bewaard in de glans van het porselein, en de schoonheid van Sèvres vazen blijft de wereld betoveren, zelfs tot op de dag van vandaag.''

Leveringsomvang: set Sèvres vazen.

Afmetingen circa: 60 - 65 cm hoog.

Gewicht circa: 4 kg.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: