opc_loader

                                                 

Beeld van atlas, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg, van polyresin

Artikelnr: Atlas-polyresin-MC-9574
79,50
Beschrijving

Beeld van atlas in brons-look, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg, van polyresin.

Dit beeld is gemaakt van polyresin en heeft een gave brons-look. Een sierlijk beeld waarbij Atlas het heelal draagt, de bol die hij draagt is mooi versierd. Ook staat Atlas op een sierlijke voet.
Het is dus een heel fraai sierlijk beeld met een gaaf verhaal, historisch beeld. Hieronder een klein verhaal over Atlas:

Volgens verhalen zou het een titaan zijn geweest die als straf het heelal moest dragen. Vele bekende mythologische figuren zouden hem zijn tegengekomen zoals Herakles en Perseus.

Bij zijn ontmoeting met Herakles (die bezig was met de twaalf werken) moest Atlas een paar gouden appels uit de tuin van zijn dochters halen. Herakles zou dan voor hem de hemel dragen. Maar Atlas was wel zo slim om de taak niet meer over te nemen, Herakles was echter slimmer en door een list droeg Atlas het heelal weer.

Zijn ontmoeting met Perseus was in zijn voordeel. Die had net Medusa onthoofd en op verzoek van Atlas liet Perseus Medusa in de ogen van Atlas kijken, zodat die niet meer de last hoefde te dragen (figuurlijk dan).

Leveringsomvang: 1 beeld van atlas.

Afmetingen circa: diepte 11 cm x breedte 12 cm x hoogte 29 cm.

Gewicht circa: 1 kg. 

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: